Bayramda Hangi Tatlılar Yapılır?

Bayramda Hangi Tatlılar Yapılır?

Bayramda Hangi Tatlılar Yapılır?

Bayram sofralarının olmazsa olmazları tatlılardır. Özellikle de Ziya Efendi cevizi, fındığı ve antep fıstığı kullanılan tatlılar bir başkadır. Bayram da birçok tatlı yapılır. Bunlardan bazıları; şekerpare, hira, fındıkpare, soğuk baklava, şöbiyet, badem tatlısı, sultan tatlısı ve fındıklı irmik tatlısı olmak üzere daha birçok tatlı mevcuttur. Sizler için iki özel tarif hazırladık!

Ziya Efendi Fındıklı İrmik Tatlısı Malzemeleri

-1 adet yumurta

-Yarım su bardağı yoğurt

-Yarım çay bardağı sıvı yağ

-1 su bardağından 2 parmak eksik irmik

-1 paket kabartma tozu

-1 paket vanilya

-1.5 su bardağı un

Üzeri için;

-Ziya Efendi fındık

Şerbeti için;

-2 su bardağı toz şeker

-2.5 su bardağı su

-3 damla limon suyu

Ziya Efendi Fındıklı İrmik Tatlısı Yapılışı

Derin bir kaba 1 adet yumurta kırılır. Üzerine yarım su bardağı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir su bardağından 2 parmak eksik irmik koyulur. Bütün malzemeler karıştırılır. Karıştıktan sonra kaba 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 1 buçuk su bardağı un azar azar eklenir. Yumuşak bir hamur elde edene kadar elde edilen hamur yoğrulur. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde yuvarlanır. Tepsi yağlanır ve ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış hamurlar tepsiye dizilir.

Tatlıların üzerine birer adet Ziya Efendi fındık batırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece de olan fırına koyulur. Yaklaşık 20 dakika kadar fırında pişirilir. Derin bir tencere içine 2 su bardağı toz şeker ve 2 buçuk su bardağı su koyulur. Şerbet ocağa alınarak şeker eriyene kadar karıştırılır. 15 dakika kadar şerbet kaynatılır. Şerbetin içine 3 damla limon suyu eklenir. 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.

 

Fırından alınan sıcak fındıklı irmiğin üzerine sıcak şerbet gezdirilerek dökülür. Tatlının üzeri kapatılır ve bu şekilde 1 saat bekletilir. Daha sonra tatlılar ters çevrilir ve üst taraflarının da şerbet çekmesi için 1 saat daha bekletilir. Şerbetini çeken fındıklı irmik tatlıları servise hazır hale gelir. Afiyet olsun.

Ziya Efendi Cevizli Güllaç Tatlısı Malzemeleri

-13 yaprak güllaç

-2 litre süt

-2 su bardağı şeker

-1 paket vanilya

-1 su bardağı Ziya Efendi ceviz

Üzeri için;

-Yarım su bardağı Ziya Efendi ceviz

-10 adet çilek

Ziya Efendi Cevizli Güllaç Tatlısı Yapılışı

2 litre süt ve 2 su bardağı şeker bir tencereye alınır ve ocağa koyulur. Serçe parmağı kıvama gelinceye kadar ocakta karıştırılmaya devam edilir. Kıvama geldikten sonra vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Güllaçlar ıslatılarak borcama dizilir. 6 tane dizdikten sonra arasına Ziya Efendi ceviz koyulur. Üzerine diğer güllaçlar da ıslatılarak koyulur. Kalan süt üzerine dökülür ve borcam dolaba kaldırılır. Güllaçlar sütünü iyice çektikten sonra dilimlenir. Yarım çilekler ve ceviz ile süslenerek servise hazır hale gelir. 

Bayram alışverişlerinizde ihtiyacınız olan tüm ikramlıkları web sitemiz üzerinden temin edebilirsiniz. Ziya Efendi markası olarak geleneksel bakır kazanlarda hazırlanan yüzde yüz pancar şekeri kullanılan ürünlerimizi sizlere sunuyoruz. Kaliteli ve özenle hazırlanmış cezerye ve lokumlarımızı hem ikramlık hem de hediyelik olarak temin edebilirsiniz.  

 

Etiketler: Ziya Efendi Tarifler
Nisan 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.