Cevizli Pratik Ev Baklavası Tarifi

Cevizli Pratik Ev Baklavası Tarifi

 Türk kültüründeki baklava çeşidini Orta Doğu ve Balkanlardaki baklavalardan ayıran en önemli özelliği de incecik olmasıdır. Günümüzde artık basit tariflerle bu lezzeti yakalamak mümkündür. İşte size severek yapacağınız ve basit yöntemlerle tarihi bir lezzet yakalayacağınız Cevizli Pratik Ev Baklavası tarifimiz;

 

 Malzemeler

 

 - 2 Yumurta

 - 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

 - 1 Çorba Kaşığı Sirke

 - 1 Su bardağı Süt

 - 4 Su Bardağı Baklavalık Un

 - 200 gr İri Dövülmüş Ceviz

 - 1.5 Paket Margarin veya Tereyağı

 - 250 gr. Nişasta (hamur açmak için)

 - Tuz

 - Şerbeti için;

 - 5 su bardağı şeker

 - 4 su bardağı su

 - 1 tatlı kaşığı limon suyu

 

 Tarifi

 

 Unu güzelce eledikten sonra ortasını açıp, içine yumurtaları, sıvı yağı, sütü, sirkeyi, tuzu ekleyip hamur elde edelim. Hamurdan avuç içi kadar parçalar koparıp beze hazırlayalım. Sonra bezelerin üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirelim. Bezeleri nişasta serptiğimiz tezgahın üzerine alıp, açmadan önce üzerlerine de biraz nişasta serpelim. Elimizden geldiğince ince hamurlar açalım. Yağladığımız tepsiye yufkaları 5’er 5’er üst üste yerleştirelim. Her 5 yufkada bir ceviz serpelim. Hazırladığımız baklavadan kare dilimler keselim. Yağı eritelim ve 1 dakika kaynatalım.

 

 Sıcakken kaşık yardımıyla baklavamızın üzerinde gezdirelim. Ve önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında tamamen pembeleşinceye kadar pişirelim. Baklavamız pişerken şerbetini hazırlamaya başlayabiliriz. Bir tencereye şekeri, suyu, limon suyunu koyup, 10 dakika kaynatalım. Ocaktan alıp ılımaya bırakalım. Baklavamız hazır olunca fırından alıp soğumaya bırakalım. İyice soğuduğunda ılıyan şerbeti üzerinde gezdirerek dökelim. Baklavanın şerbeti emmesi için tepsinin üzerine kapatalım. İyice emdiğinde cevizli pratik ev baklavası hazır olacaktır, dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

 

 Püf Noktası

 

 Yağı dökerken üzerinde tortusunun bulunmamasına özen göstermek gerekmektedir. Osmanlı döneminde baklava yendikten sonra nane veya gül şerbeti ikram edildiği bilinmektedir. Bu güzel geleneği de dilerseniz devam ettirebilirsiniz. Şerbet bulamazsanız severek içtiğimiz soğuk bir ayranda ikram edebilirsiniz.

Etiketler: Blog
Eylül 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.