Cezerye ülkemizde dünyada pek çok farklı şekilde tüketilmektedir. Sizlerde cezeryenin ülkemizde ve dünyada tüketim şekillerine bu içeriği okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Cezerye, Türk mutfağına özgü bir tatlıdır ve birçok yörede farklı tariflerle yapılabilir. İşte bazı yöresel özellikler:
Her yörede cezerye yapımı farklılık gösterse de, temel malzemeler havuç, şeker ve ceviz veya hindistan cevizi'dir. Baharatlar ve diğer malzemeler tarife göre değişebilir.
Cezerye, sadece Türk mutfağına özgü bir tatlı değildir. Bazı Arap ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkelerinde de yapılmaktadır. Bu ülkelerde cezerye, farklı isimlerle ve farklı tariflerle yapılabilir. İşte cezeryenin bazı ülkelerdeki farklılıkları:
Cezerye, farklı ülkelerde farklı isimlerle ve tariflerle yapılabilir. Ancak, temel malzemeleri olan havuç, şeker ve ceviz veya hindistan cevizi benzer kalmaktadır. Baharatlar, süt, tahin veya bal gibi diğer malzemeler tariflere göre değişebilir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.