Çıtır Helva Nasıl Yapılır?

Çıtır Helva Nasıl Yapılır?

Çıtır Helva Nasıl Yapılır?

Türk mutfağında fazla bilinmemekle birlikte, her geçen gün adından daha fazla bahsettiren çıtır helva, mutfağınızın vazgeçilmez tatlarından biri haline gelebilir. Bu lezzetli tarif, farklı tarzıyla ve tadıyla hem sizi hem de ikram ettiğiniz tüm insanları büyülemeye hazır diyebiliriz.

Yapımı oldukça kolay olan bu lezzet sıklıkla susam kullanılarak da yapılmaktadır. Helvanın birçok çeşidi bilinmesine karşın, çıtır helva adeta gizli kalmış bir hazinedir. Siz de farklı lezzetler hazırlamak istiyorsanız çıtır helvayı mutlaka denemenizi öneririz.

Çıtır helvanın hazırlanışı ise oldukça basittir. Biraz zaman ayırarak bu harika tatlıyı yapabilir, aile üyelerinize ve misafirlerinize çok hoş sürprizler hazırlayabilirsiniz.

Çıtır Helva ile Yeni Tatlar Keşfedin

Çıtır helva evinizde yapabileceğiniz, paketli gıdalara göre çok daha sağlıklı sayılabilecek bir tatlıdır. Kolay ve pratik bir şekilde hazırlanıyor olması da bir başka artısıdır.

Bu sayede hem çocuklarınız için evinizde bol çikolatalı bir tatlı hazırlayabilir hem de misafirleriniz için kısa zaman içerisinde herkesin tarifini isteyeceği bir ikrama sahip olabilirsiniz.

Aynı zamanda tatlı krizine girdiğiniz zaman, bu tarif hem krizi hoş bir şekilde bastırmanıza yardımcı olur hem de evde bulunan malzemelerde güzel bir tatlı yapmanıza olanak tanır. Çıtır helva malzemeleri birçok mutfakta kolaylıkla bulunabilmektedir.

Çıtır Helva İçin Gerekli Malzemeler

Çıtır helva tarifinin en güzel ve en iyi taraflarından biri ise malzemelerinin neredeyse her mutfakta bulunabilecek tarzda olmasıdır. Bu sayede farklı malzemeler satın almanıza gerek kalmadan, hızlı ve pratik bir şekilde bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz.

Çıtır helva yapımı için şu malzemeler gerekir;

  • 1 adet hazır yufka
  • 100 g sade tahin helvası
  • Yarım çay bardağı ceviz için
  • Yarım limonun suyu
  • Kızartmak için Ayçiçek yağı

Çıtır helvayı tek başına yiyebileceğiniz gibi, üzerini süsleyerek harika bir tatlı da elde edebilirsiniz. Üzerini süslemek için ise şu malzemeler gerekir;

  • Benmari usulüyle eritilmiş 80 gr çikolata (Hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz)
  • Kakao
  • Taze nane yaprağı

Çıtır Helva Hazırlanışı

İlk olarak sade helvanızı iyice ezin ve bir kaba alın. Kaba limon suyu ve ceviz içini de ilave edin ve karıştırın. Macuna benzer bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Yufkanızı ise, tıpkı sigara böreğinde olduğu gibi önce ikiye sonrada yarım parçayı dörde bölün. Toplamda 8 üçgen parça elde etmiş olacaksınız. Yufkanın geniş kısmına harcınızı koyun ve sıkıca sarın. Uç kıyımlarını hafifçe ıslatırsanız, kızarırken açılmayacaktır.

Yufkanızı kızartmadan önce yayvan bir kaba bolca kakao dökün. Ardından sardığınız yufkaları bol yağda kızartın ve hemen kakaoya atın. Her tarafı kakaoya bulanan çıtır helvayı servis tabağına alın.

Son olarak benmari usulü erittiğiniz çikolata sosu ile tatlınızı süsleyin. Üzerine bir tutam taze nane ekleyerek hoş bir görsellik elde edebilirsiniz.

Etiketler: Ziya Efendi Tarifler
Temmuz 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.