Dövme pilavı, Türkiye'de meşhur bir yemektir ve özellikle doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde sıkça tüketilir. Bu bölgelerde, özellikle tavuk eti yetiştiriciliğinin yaygın olması nedeniyle tavuk dövme eti kullanılarak yapılan dövme pilavı lezzetli bir seçenek olarak görülür. Bu lezzetin dışında, dövme pilavı Türkiye'de yaygın olarak satılır ve çok sevilen bir yemektir.
Dövme pilavı, Türk mutfağından bir lezzettir ve tavuk dövme eti ile yapılır. Tarifin tamamı için aşağıdaki adımları izleyin:
Malzemeler:
Yapılışı:
Öncelikle pirinci yıkayın ve suyla birlikte bir tencerede 15-20 dakika pişirin. Pirinç piştikten sonra süzgeçten geçirin ve bir kaseye alın.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve soğanı ince ince doğrayın. Sonra havucu ve domatesi ince ince doğrayın ve tavaya ekleyin. Birkaç dakika daha pişirin.
Dövme etini küp şeklinde doğrayın ve tavaya ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin.
Bir tencereye tavuk suyunu koyun ve etlerle birlikte pirinci ekleyin. Tuz, karabiber ve taze kekik ekleyin ve pilavı 15-20 dakika daha pişirin.
Dövme pilavını servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.