Ekler Pasta Nasıl Yapılır?

Ekler Pasta Nasıl Yapılır?

Ekler pasta tarifleri son zamanlarda oldukça fazla popüler bir hale gelmiştir. Sizlerde Ziya Efendi adresinde yer alan Ek tatlısı tarifiyle birlikte evinizde son derece lezzetli tatlı yapma imkanına sahip olursunuz. Pastane usulü renk renk dolgusuyla birlikte sizlerde evinizde çeşit çeşit kolay ve tatlı ekler pastası hazırlayabilirsiniz. Kendisi küçük ancak tadı devasa olan bu tatlılar ülkemizde tüm kesimler tarafından oldukça fazla rağbet görmektedir. 

 

Ekler Nasıl Yapılır?

Ekler pasta yaparken içerisinde kıracağınız yumurtaları dahil etmeden önce hamurun iyi bir şekilde ılıdığından emin olmanız gerekir. Yumurta kırdığınız hamur içerisinde iyi bir şekilde yedirdiğinizden emin olmanız gerekir. Tatlının kremasını ocağa koyduğunuz andan itibaren topaklanma olmaması için sürekli karıştırmanızda yarar bulunmaktadır.  Aşağıda verilen başlıkları okuyarak sizlerde evinizde kolay bir şekilde tatlı yapabilirsiniz. 

 

Ekler Malzemeleri:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 bardak su
  • 100 gram margarin
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için ;

  • 1 paket bitter çikolata
  • bir çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı süt

Kreması için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Yarım limon
  • 1 çorba kaşığı kakao

Ekler Hazırlanışı:

  1. Öncelikle ekler tatlısı için; bir tencereye yağ ve suyu koyarak kaynatmaya bırakınız. Ve daha sonra şeker, tuz ilave ediniz.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ise unu ekleyin ve 5-10 dakikada pişirip ateşten alınız.
  3. Karışım yani hamur ılıdıktan sonra yumurtaları kırın ve güzelce karıştırınız.
  4. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hamuru bir torbaya koyun ve fırın tepsisine uzun şerit şeklinde sıkın ya da dilerseniz kaşık, bıçak yardımıyla şekillendiriniz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriniz. Ve hamur soğuyana kadar bir süre dinlendiriniz.
  6. O esnada kreması için ise; bir tencereye süt hariç tüm krema malzemelerini koyun ve karıştırınız. Sütü ise azar azar ilave ederek kremayı pişiriniz. Fırından çıkarıp ve soğutmuş olduğunuz ek ekmeklerini bıçak yardımıyla ikiye bölünüz.
  7. Ve içini hazırlamış olduğunuz krema ile doldurunuz.
  8. Üzeri için ise bitter veya sevmiyorsanız sütlü çikolatayı benmari usulü eritin, margarinde eklemeyi unutmayınız.
  9. Son olarak ise eklerin üstlerine bu çikolatayı ilave ediniz.

 

Bu içeriğimizde sizlere ekler nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını net bir şekilde vermiş olduk. Sizlerde bu tarif sayesinde evinizde kolay bir şekilde ilgili tatlıları yapabilirsiniz. Bu içerikten hareketle yapmış olduğunuz tatlıları sosyal medya üzerine #ziyaefendi etiketi ile paylaşarak diğer takipçilerimizle paylaşabilirsiniz. 

Etiketler: Blog
Kasım 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.