Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

Elmalı turta en lezzetli turta tariflerinden biri olup misafirperverliğimizin, kahvemizin, sohbetimizin lezzetidir. Özellikle elmalı turta tarifi, tarif kitabımızda ve web sitemizde favorilerimizden biridir. Şimdi o bizden biri olarak kabul ediliyor. İşte kış ve sonbahar için mükemmel olan lezzetli tatlı elmalı turta tarifimiz!

Kabartma tozu içermeyen tartar çubukları hamuruna kabartma tozu ekleyerek bugün sevdikleriniz için bir elmalı turta tarifi hazırlayın. Hamuru tamamen veya parçalar halinde örtmek için bir şekillendirme kalıbı kullanın. Fırın tepsisinden bütün olarak çıkarın ve sevdiklerinizin önünde gururla dilimleyin. Tarçın bu kolay elmalı turta tarifine çok yakışıyor. Yapanlara hayırlı olsun.

Ziya Efendi tatlı tariflerimize göz atarak sizlerde evlerinizde damağınıza layık en güzel tatlıları kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Elmalı Turta Malzemeleri:

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı kırılmış fındık veya ceviz
  • Bir adet elma
  • 1 adet havuç

Tart Hamuru için;

  • 250 gram tereyağı (margarinde kullanabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un

Hazırlanışı: 

  1. Öncelikle elmalı turta için; hamur malzemelerini bir araya getirerek oval orta büyüklükte bir kapta yoğurunuz. Yoğurduktan sonra 15-20 dakika buzdolabında hamuru dinlendiriniz.
  2. Fırın tepsisinin içerisine yağlı kâğıdı iki ucu dışarıda kalacak şekilde düzgün olarak serin.
  3. Ve bir merdane veya oklava yardımıyla tepsinizin büyüklüğünde açarak üzerine serin.
  4. İçini hazırlamak için elma ve havucun kabuklarını soyarak rendeleyin.
  5. Ceviz veya fındık hangisini seçmiş iseniz biraz iri olarak parçalayınız. Dilerseniz ikisini bir arada da kullanabilirsiniz.
  6. Bir tencerede iç malzemelerini koyarak 5 dakika kadar pişiriniz. Elde ettiğiniz malzemeyi hamurun üzerine eşit dağılacak şekilde serin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika tart pişinceye kadar tutunuz.
  8. Dilimlere ayırarak ve ılık bir şekilde servis etmeye özen gösteriniz 😊
  9. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

 

 Diğer tatlı tariflerimize göz atmak için sitemizde var olan tatlı tarifleri kategorimize göz atabilirsiniz.

Etiketler: Blog
Aralık 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.