Evde Katkısız Antep Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır?
İnsanların en çok sevdiği kuruyemişler arasında Antep fıstığının en başlarda geldiği bilinmektedir. Çünkü bu kuruyemiş çeşidi oldukça lezzetli olması ile dikkat çekmektedir. Bundan dolayı Antep fıstığına karşı talep oldukça çoktur. Bunun yanında Antep fıstığıyla yapılacak olan çok güzel tarifler vardır. Özellikle katkısız Antep fıstıklı dondurma ev ortamında bile kolaylıkla yapılabilir.
Antep Fıstığının En Tazesi Nerede Bulunur?
Antep fıstığı almak isteyen kişiler aldıkları ürünün taze ve lezzetli olmasını isterler. Sonuçta kuruyemişin tadı taze olduğu zaman en iyi şekilde çıkmaktadır. Bunun için Antep fıstığını aldığınız yerin önemli olduğu görülmektedir. Bu konuda Ziya Efendi ismi güvenilir bir firma olarak herkesin dikkatini çekmektedir. Özellikle firma bünyesinde her ürünün taze ve güvenilir olduğu görülmektedir.
Ziya efendi Antep fıstığı ve çeşitli kuruyemişler ile hizmet vermektedir. Ayrıca bu firmada cezerye, lokum, şekerleme ve çok sayıda ürün çeşitliliği de bulunmaktadır. Bundan dolayı aradığınız birçok lezzetli ürünü bu firmada bulabilirsiniz. Özellikle evde katkısız Antep fıstıklı dondurma yapmak isterseniz eğer buradan yararlanabilirsiniz.
Evde Katkısız Antep Fıstıklı Dondurma Yapılışı
Ziya efendi kuruyemişler konusunda güvenilir ve temiz bir adrestir. Firmadaki her ürün tazelik garantisi ile sunulmaktadır. Bu yüzden dondurma yaparken Antep fıstığını almak için burayı tercih edebilirsiniz. Çünkü dondurmanın harika bir tada sahip olması için kullanılan ürünlerin kalitesi çok önemlidir.
Evde katkısız Antep fıstıklı dondurma malzemeleri:
- 1 litre keçi sütü (inek sütü de kullanılabilir).
- 1,5 tatlı kaşığı saf salep.
- 200 ml krema.
- 125 gram şeker.
- 1 tutam tuz.
Dondurma içerisine:
- 6-7 tatlı kaşığı dövülmüş ve ince kıyılmış Antep fıstığı.
Süslemesi için:
- 3 tatlı kaşığı iri kıyım Antep Fıstığı.
Hazırlanışı:
- Öncelikle Antep fıstığı hariç bütün malzemeleri geniş bir tencereye alın. Bu şekilde 35-40 dakika kadar koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Salebin tamamen dağılıp çözüldüğünden emin olmalısınız.
- Daha sonra yapılan bu karışımı soğuması için bir yere bırakın. Ayrıca soğumaya bırakılan karışımı ara ara karıştırın.
- Karışım iyice soğuyunca kapalı bir kaba koyarak buzdolabına alıyoruz. En az 12 saat dinlenmesi gerekli.
- Bu aşamada ise buzdolabından aldığınız karışımı kabıyla birlikte içi buzla dolu olan geniş bir kabın içine koyun. Bu şekilde 5 dakika süreyle mikser yardımıyla karıştırıyoruz.
- Daha sonra ise karışım ile buzları 1 saat dinlenmesi için buzluğa alalım. Bu işlemin 4-5 kez tekrarlanması gerekiyor. Diğer aşamada ise iyice koyu bir kıvama ulaşmış olan karışıma Antep fıstıklarını atıyoruz. Böylece bir kaba aldıktan sonra buzluğa koyun.
Dondurmanın dondurucuya dayalı bir kapta yer alması gerekir. Tüketim için dondurucudan çıkarılan dondurma 5-10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletilmelidir. Böylelikle ev yapımı katkısız Antep fıstıklı dondurmayı rahat bir şekilde tüketebilirsiniz.
Ziya Efendi kuruyemişleri ile evde hazırladığınız tüm tatlıları daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Günlük tazelik kontrolü yapılan ve uygun koşullar sağlanarak hazırlanan kuruyemişlerimiz ile siz değerli müşterilerimize en kaliteli ürünleri buluşturmayı amaçlıyoruz. Ürün ve hizmetlerimize web sitemiz üzerinden erişim sağlayabilir, taze ve özenle hazırlanmış kuruyemişlerimizden sipariş verebilirsiniz.