Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu içeriğimizi dikkatle okuyarak sizlerde evde basit bir şekilde Kıbrıs tatlısı yapabilirsiniz. Ziya Efendi blog içerikleri sayesinde aradığınız tüm tatlı tarifleri kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Şimdi ilgili tarifimize geçiyoruz. 

Kolay Kıbrıs Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı şeker,
  • 3 adet yumurta,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı Hindistan Cevizi,
  • 1 su bardağı galeta unu,
  • 1 su bardağı kabartma tozu,
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz

Tatlı Kreması İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nişasta,
  • 1 litre kadar süt,
  • Yarım su bardağı şeker,
  • 1 paket krem şanti,
  • 1 paket vanilya

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı kadar şeker

 

Kıbrıs Tatlısı Püf Noktaları


Şerbet soğuk olduğu için önce şerbetli tatlı yapıp soğumaya bırakmalısınız.
Kek hamuru için kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması kekinizi olumlu etkileyecektir.
Şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın.
Ekmek kırıntıları kullanılacağı için kalın bir kıvamı olacaktır, bu sizi korkutmasın.
Kek fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra üzerine soğuk şerbeti dökmelisiniz.
Kremayı ocaktan aldıktan sonra üzerine pudra şekerini bekletmeden ekleyebilirsiniz. Ancak iyice karıştırmalı ve topaklanmasını engellemelisiniz.
Tatlıyı buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ederseniz daha da lezzetli olur.

 

Evde Kolay Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Evde kolay bir şekilde Kıbrıs tatlısı yapmak için bu paragrafta verilen yönergelere dikkat etmeniz gerekmektedir. Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbetini yapmanız gerekmektedir. Şerbetini yapmak için bir tencereye şekeri ve suyu dökün. Daha sonra şerbeti kaynamaya bırakın, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika kadar kaynamasını sağlayın.  Şerbetiniz hazır olduğunda altını kapatın ve içerisinde vanilyayı da ekleyin, daha sonra ilgili karışımı soğumaya bırakın. 

Kıbrıs tatlısı keki için: şekeri ve yumurtaları iyice çırparak karıştın. İçerisinde diğer malzemeleri de ekleyerek karıştırın. 

Elde ettiğiniz kek karışımını daha önceden yağlamış olduğunuz bir tepsiye dökün. Daha sonra önceden ısıtılmış 160 derecelik bir fırında 30 dakika kadar kekinizi pişirin.

Keki fırından çıkartır çıkartmaz üzerinde soğuk şerbeti ve dökün ve sıcak durumda olan kekin soğuması için dinlenmeye alın. 

Kıbrıs tatlısı kreması için: krem şanti hariç olmak üzere elinizde kalan diğer malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra altını kapatın ve üzerine toz krem şanti ekleyerek blender yardımıyla 6 dakika kadar karıştırın. 

Soğuttuğunuz şerbetli kekin üzerine elde ettiğiniz kremsi muhallebiyi dökün. Daha sonra kendi istediğinize göre üzerinde Hindistan cevizi dökerek süsleyin.

Tatlıyı dolapta 3 saat kadar dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz. 

Etiketler: Blog
Kasım 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.