Magnolia Tarifi
Evde magnolia tatlısı yapmak isteyenler için Ziya Efendi web sitesinde aradığınız tüm bilgileri kolay bir şekilde bulabilirsiniz. İlgili tatlının tarifi New York pastanelerinden çıkarak dünyanın dört biryanında dağılmıştır. Tüm tatlı severler tarafından oldukça fazla ilgi duyulan tatlımızın içerisinde bebe bisküvisi, un, meyve ve kreme kullanılmaktadır. İlgili tarif herkes tarafından özelleştirilerek farklı tatlar içerisinde kullanılmaktadır. Sizlerde evde çilekli magnolia tarifi arıyorsanız aşağıda verilen yönergelere göz atmayı unutmayın.
Evde Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı kadar un
- 1 litre süt
- 100 ml kreme (takribi yarım kutu)
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı fındık
- 1 paket bebe bisküvisi
- Yeteri kadar çilek
Magnolia Nasıl Yapılır?
Tatlımızın muhallebisini yapmak için öncelikle uygun boyutlarda bir tencereye toz şeker, süt, un, yumurta ve sıvı kremayı koyun karıştırmaya başlayın. Tatlı muhallebiniz koyunlaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin, daha sonra tencerenizi ocaktan alın.
Elde ettiğiniz muhallebinin içerisinde vanilyayı da ekleyerek karıştırma devam edin. Bu aşamadan sonra elde ettiğiniz karışımı bir karıştırma kabının içerisinde alınız.
Pudingimiz beklerken üzerini streç film ile kapatalım. Bu şekilde kabuklanmaları önleyebiliriz.
Öte yandan bir rondonun içine bebe bisküvisi ve kavrulmuş fındığı koyup hızlıca rondodan geçelim.
Soğuyan pudingi blender ile iki dakika çırpın. Artık servis edeceğimiz kaplara tatlımızı dökmeye başlayabiliriz. Şimdi fincanın dibine fındıklı kurabiye karışımını koyarak başlayalım. Kaşığın tersiyle düzeltirseniz daha iyi görüneceksiniz.
Ardından dilimlediğimiz çilekleri fincanımızın kenarına yerleştirelim.
Çilekler bölündükten sonra muhallebiyi kuplara bölelim. Kaşığın arkasıyla muhallebinin üzerini tekrar düzeltelim.
Son olarak hazırladığımız fındıklı kurabiye karışımımızı muhallebinin üzerine koyalım. Manolyamızı dilimlenmiş çileklerle süsleyelim.
Bu şekilde buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra çilekli manolyalarımız servise hazır hale gelir. afiyet olsun!
Magnolia Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?
Yapmış olduğunuz tatlınızın içerisinde topaklama olmaması için ateşte olan tencerinizi sürekli olarak karıştırmanız gerekmektedir.
Rondo içerisinde atmış olduğunuz ve ince bir hale getirdiğiniz muhallebiyi belirli bir süre dinlendirmeniz gerekmektedir. Dinlendirmenizdeki genel amaç sıcaklık nedeniyle bisküvilerin yumuşamasının önüne geçilmesidir.
Evde magnolia tatlısı yaparken içerisinde kullanacağınız meyveler mevsime göre şekillendirilebilmektedir. Bu sebepten ötürü ilgili tarifi kendi damak tadınıza uygun bir şekilde hazırlama imkanına sahip olursunuz.
Bu içeriğimizde sizlere evde magnolia tarifi hakkında bilgilere yer verdik. Sizlerde Ziya Efendi web sitesi üzerinden yararlanarak yapmış olduğunuz tarifleri #ziyaefendi etiketiyle paylaşabilirsiniz.
Etiketler: Blog
Kasım 22, 2022
Listeye dön