Petibörlü Havuçlu Cezerye Tarifi

Petibörlü Havuçlu Cezerye Tarifi

Petibörlü Havuçlu Cezerye Tarifi

Havuçlu cezerye için ilk olarak bütün malzemeleri bir arya getirmemiz gerekmektedir. Havuçlu cezeryenin malzemeleri;

  1. 3-4 tane orta boy havuç
  2. 15-20  adet pötibör bisküvi
  3. Bir çay bardağı ceviz içi
  4. 1 tatlı kaşığı margarin
  5. Bir silme su bardağı toz şeker
  6. Üzeri için Hindistan cevizi

Havuçlu cezeryenin yapılışı

Petibörlü havuçlu cezeryeyi yapmaya başlamak için ilk olarak 3-4 tane orta boy havucu rendelememiz gerekir. Biz dileme işlemini tamamladıktan sonra rendelenmiş olduğumuz bu havuçları geniş bir tavanın içerisine koyarız. Ardından bu havuçlara şeker ilave ederiz. Şekerin hemen ardından peşine margarini de ilave ederiz. Ve bu üçünü belli bir müddet karıştırarak pişiririz. Pişirme işlemine yaklaşık olarak 15 dakika devam ederiz. Daha sonra bu pişirmiş olduğumuz havuçların üzerine bir çay bardağı cevizi de ilave ederiz. Ardından bu şekilde yaklaşık 3 dakika kadar karıştırırız. Cevizde havucu karıştırma işlemi sırasında havuçları ocak’tan almayız. Yanımıza aldığımız 15-20 adet pötibör bisküviyi de robottan geçirerek toz haline getiririz. Daha sonra bu bisküvi tozları ile havuçlu karışımı yoğururuz. Bu karışımı yaparken havuçlar ile pötibör bisküvi yinen ayrı bir kaba alıp tava ile olan bağlantısını kestiğinizde havuçlar çok fazla ısınıp elinizi yakmaz. Bu işlemin ardından isteğinize göre ister top şeklinde ister düz bir şekilde cezeryeler elde ederiz. Bu cezeryelere şekil verdikten sonra ister buzdolabında belli bir müddet bekletip soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz. İsterseniz de ılık servis yapabilirsiniz.

Havuçlu cezerye tarifinin püf noktaları

Havuçlu cezerye tarifindeki en büyük püf nokta havuç şekerli bir sebze olduğu için sizlerin damak zevkine göre havucun içerisine ekleyeceğiniz şeker miktarını azaltabilir veya arttırabilirsiniz. Eğer çok şekerli şeyler tükete biliyor iseniz şeker miktarını arttırarak havucu daha da şekerli hale getirebilirsiniz. Şekeri çok sevmiyorsanız çok az veya hiç şeker eklemeye gerek sadece havucun şekerinin yeterli olacağı şekilde hazırlayabilirsiniz. Havuçlu cezerye tarifindeki diğer bir tüp noktamız ise harcı karıştırırken içerisine bir miktar tarçın ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte havuçlu cezerye hazırlanırken havuçlar ile pötibör bisküvi karıştırılırken ayrı bir kapta hepsini harmanlayıp bisküvinin havucun her yerine temas etmesini sağlamalısınız. Aynı zamanda ocaktan aldığınız harç ile pötibör bisküvi ileri karıştırırken harcın birazcık soğumasını beklemeniz cezerye daha da lezzet katacaktır. Cezeryelerin kesimi için de birazcık ılık olmasını beklemeniz de fayda vardır. Bu püf noktaları uyguladığınızda oldukça lezzetli bir tarif ortaya çıkacaktır. Herkese afiyet olsun!

Ziya Efendi cezeryeleri

Tarsus cezeryesi Ziya Efendi markası ile özdeşleşmiştir. Ziya Efendi’nin öyküsü ise Tarsus’ta başlar ve günümüzde de geleneksel yöntemler dahilinde üretim gerçekleştirilmektedir. Kaliteli hammaddeler kullanılarak üretilen ve yüzde yüz pancar şekeri kullanılan ürünlerimize web sitemiz üzerinden erişebilirsiniz. Ayrıca fındıklı, antep fıstıklı ve cevizli cezeryelerimizden sipariş vererek farklı tatlara ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: Ziya Efendi Tarifler
Mart 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.