Baklava, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Ancak sıcak yaz günlerinde, hamur tatlıları tüketmek zor olabilir. Bu nedenle, soğuk baklava tarifi bu soruna çözüm olabilir. İşte, pratik ve lezzetli bir soğuk baklava tarifi:
Şerbeti hazırlamak için, şeker, su, limon suyu ve tarçını bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra, altını kapatın ve soğuması için kenara koyun.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Baklava yufkalarını tezgaha serin. Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. 4 yufkayı üst üste koyun ve ceviz içini serpin. Sonra 4 yufkayı daha üst üste koyun ve tekrar ceviz içi serpin.
Yufkaları, bir bıçak yardımıyla dilimleyin. Dilimlerin boyutu size kalmış, ancak genellikle baklava dilimleri kare şeklinde olur.
Dilimleri, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve fırına verin. Yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra, sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti iyice çekmesi için, baklavayı en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Servis yapmadan önce, baklavaları dilimleyin ve üzerlerine ceviz içi serpiştirin.
Soğuk baklava, lezzeti ve pratik yapımı ile Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Bu tarif ile evinizde kolaylıkla soğuk baklava yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.