Trileçe Tarifi

Trileçe Tarifi

Trileçe ülkemizde en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Sizlerde evinizde mükemmel tarifler yapmak için sitemizde var olan tarifleri tercih edebilirsiniz.

Trileçe Malzemeleri:

  • 5 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7 yemek kaşığı un

Şerbeti için;

(Tek süt kullanabilirsiniz eğer diğer sütler bulunmuyor ise yine lezzetli olacaktır.)

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı keçi sütü
  • 2 su bardağı inek sütü
  • 1 su bardağı manda sütü

Karameli için;

  • 1 paket krema
  • 1 büyük çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

 

Trileçe Hazırlanışı:

  1.  Öncelikle trileçe tarifi için; oval bir kapta yumurta ve şekeri 4-5 dakika kadar çırparak birbiri ile özdeşleştirin. Şeker tamamen erisin ve krema kıvamına kadar gelsin.
  2. Daha sonra kabınızın içerisine eleyerek kabartma tozu, vanilya ve  unu ilave edin. İyice çırpın. Kek harcının tamamen karıştığına emin olun.
  3. Borcam'ın içerisini yağlayın ve karışmış olan kek harcınızı ekleyin.
  4. Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin, daha sonra 150 dereceye indirip 15 dakika daha pişirmeye devam edin.
  5. Pişirmiş olduğunuz keki soğumaya bırakın ve üzerine kürdan kullanarak delikler açın.
  6. O esnada şerbeti yapmak için; manda, keçi ve inek sütünü derin bir tencerede karıştırın, şekeri ilave edin, eriyene kadar karıştırın.
  7. İnek sütü kullanmış iseniz 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı krema kullanarak şerbetinizi hazırlayabilirsiniz.(Şekeride unutmayınız.)
  8.  Bu esnada karameli hazırlamak üzere ayrı bir tencere toz şekeri dikkat ederek eritin ve üzerine tereyağını ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra da kremayı ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
  9. Ilık sütlü şerbeti kekinizin üzerine dökün ve buzdolabında bir saat kadar soğumaya bırakın.
  10. O esnada krem şantinizi hazırlayın ve dolaptan çıkardığınız kekin üzerine ilave ederek güzelce yayın.
  11. Hazırlamış olduğunuz karameli de krem şantinin üzerine yayın ve dilerseniz krem şanti veya çikolata sosundan ince çizgiler çekerek kürdan yardımıyla da üzerinden geçerek süs yapabilirsiniz.
  12. Karamel kullanmak yerine frambuaz, çikolata ya da portakal sosu ile çeşitlendirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.!

Sizlere bu yazımızda "trileçe tarifi " nasıl yapılır verdik. İstediğiniz Yemek Tarifini bizlere iletebilir kendi yemek tariflerinizi bizlere iletebilirsiniz. kek tarifleri ve kat muhallebi tarifi için sitemizdeki diğer tariflere göz atabilirsiniz.

Etiketler: Blog
Aralık 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.