Yüzyıllardır Severek Tükettiğimiz Lokumun Faydaları

Yüzyıllardır Severek Tükettiğimiz Lokumun Faydaları

 

 Böbrek Dostu Olarak Bilinir

 

 Lokum mükemmel bir enerji deposudur. Yendiği zaman damakta mükemmel bir tat bırakan lokum aynı zamanda çeşitli karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Bunun yanında böbreklerin olası hastalıklara karşı korunmasına da yardımcı olmaktadır. Uzmanlar tarafından ise böbrek rahatsızlıkları için vanilyalı ve kakaolu lokum önerilmektedir.

 

 Bademcik Dostudur

 

 Lokumun adına geçmişten beri ''boğaz rahatlatan'' denmesinin sebeplerinden biri de boğaz ağrılarına iyi gelmesidir. Lokum bademciklerde ki iltihabı önlemeye de yardımcı olur. Bunun yanında bademcikte oluşmuş olan iltihabında sökülmesine yardımcı olarak iltihabın ilerlemesine engel olur. Lokum çeşitlerinden naneli ve mentol içeren lokumlar, solunum yollarının enfeksiyon oluşumlarını önler.

 

 Toksinlerin Vücuttan Atılmasına Yardımcı Olur

 

 Toksinler vücutta biriktiği zaman birçok hastalığa neden olur. Bu yüzden toksinlerin vücuttan dışarı atılması oldukça önemlidir. Lokumun önemli özelliklerinden biri ise bu toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olmasıdır. Lokum günlük olarak düzenli tüketildiğinde antioksidan özellik yaratır. Bu antioksidan özelliği sayesinde toksinler vücuttan dışarı atılır. Bu sayede bağışıklık güçlenir. Bağışıklık güçlendiği için hasta olma riski azalır. Bunun yanına toksinlerin vücuttan atılması, yaraların oluşumunu da önlemektedir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de hala lokum yaraların iyileştirilmesi için kullanılmaktadır. Birçok önemli yararı bulunan lokumun aynı zamanda her damak zevkine göre çeşidi bulunmaktadır.

 Enerji Deposu Olarak Bilinir

 

 Lokumun içerisinde ki şeker ve nişasta enerji sağlamaktadır. Çok fazla tüketilmediği sürece yararlıdır. Çok fazla tüketilmesi durumunda ise kan şekerini yükselteceğinden istenmeyen durumlara yol açabilmektedir. Lokum Yüksek derecede karbonhidrat içermektedir. Yüksek derecede karbonhidrat içerdiği için vücut bunu enerji olarak kullanarak kısa sürede yakabilir. Metabolizmanın hızlanmasını da sağlayan lokum yüksek lif özelliği sayesinde de uzun süre tokluk hissi sağlar. Lokum lif içeren bir yiyecek olduğu için aşırıya kaçılmadan diyetlerde de kullanılabilir. Diyabet rahatsızlığı bulunan hastaların ise lokumu doktor tavsiyesi olmadan tüketmemesi gerekir.

Etiketler: Blog
Eylül 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.