Zinde Kalmak İçin Tüketilmesi Gereken Kuruyemişler

Zinde Kalmak İçin Tüketilmesi Gereken Kuruyemişler

Zinde Kalmak İçin Tüketilmesi Gereken Kuruyemişler

Vücutta zamanla biriken toksik maddelerden, zararlı ilaç ve metabolik artıklarından kurtulmanın ve zinde kalmanın en önemli kaynağı yine insanın kendi vücududur. İnsan bedeninde detoks enzimleri vardır. Ancak bu enzimlerin düzgün işlevlerini yerine getirebilmesi için dışarıdan alınan vitamin ve mineral gereksinimi vardır.

Manganez, Çinko, Bakır, Selenyum; E, C ve A vitaminleri gibi vücut arınma sistemine faydalı vitaminleri bulunduran gıdalar almak gerekir. Bu vitaminleri doğal gıdalardan karşılanmalıdır. Ceviz, buğday, fındık, badem gibi kuruyemişler zinde kalmak için tüketilmesi gereken kuruyemişler içerisinde yer alır.

Zinde kalabilmenin yanında bilişsel yönden de insan vücudu ihtiyacı olan vitaminleri kuruyemişlerden karşılar. Bunu sağlamak için düzgün beslenerek vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi besinlerden almak gerekir.

Zinde Kalmayı Sağlayan Kuruyemişler Hangileridir?

Ceviz

Özellikle Omega-3 zengini ceviz akıllara ilk gelen kuruyemiştir. Antioksidan özelliğinin yanı sıra içerisinde bol miktarda lifte bulunur. Kötü kolesterolün oluşmasını engeller. İçerisindeki polifenoller stres, kaygı ve depresyona eğilimi azaltarak. İnsan beyninin de düzgün çalışmasına yardımcıdır.

Fındık

Hem çiğ hem de kavrularak tüketilebilen fındık lezzetli olmasıyla ayrıca insan vücuduna sayısız faydasıyla bilinen bir yemiştir. İçerisinde ki E vitaminleri bağışıklık sistemini destekler. Hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Besleyici olması sayesinde insan vücudunun gün içerisinde ihtiyaç duyduğu gerekli enerjiyi sağladığından insan vücudunu zinde tutar.

Badem

İçerisinde bolca lif bulunan ve protein deposu olan badem, insan vücuduna zindelik verir. İçerinde A, D, B12, B6,C vitaminleri, kalsiyum, magnezyum bulunur. Demir açısından da zengin bir yemiştir. Kötü kolesterol oluşmasını engellediğinden vücuda çok faydalıdır. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Fıstık

Fıstık enerji deposu olmasının yanında içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde insanı birçok hastalığa karşı da korur. İçerisinde ki polifenolik asit kanser oluşumunu engeller. Fıstık kan şekeri seviyesini normal seviyelerde tutar.

Stres ve depresyonu azaltır. Beyin hücrelerini koruyarak yaşlılığa bağlı unutkanlığa iyi gelir. Gelişim çağındaki çocukların büyümesini sağlar. Kemikleri güçlendirir. Birçok faydası olan fıstık zinde kalmanın anahtar besinlerindendir.

Kaju

 Lezzetli bir atıştırmalık olmasının yanında insan vücuduna birçok faydası olan bir kuruyemiştir. Kaju, vücudu kansere karşı korur. İçerdiği Triptofan mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlar. Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Kan basıncını düzenler ve kasların gevşemesinde yardımcı olur. İçerisindeki selenyum minerali bağışıklık sistemini güçlendirir. Kan üretimini sağlar.

Leblebi

Uzun süre tok tutması özelliğiyle bilinen leblebinin aslında insan sağlığına birçok faydası vardır. Bağışıklık direncini arttırır. Kolesterolü düşürür. Kan şekeri seviyesini ayarlar. İskelet sistemini destekler.

Cildin nemli ve genç kalmasını sağlar. Gün içerisinde yoğun tempo da çalışanlar için hem doyurucu hem de enerji kaynağı olan bu mütevazı kuruyemişi diyet yapanlarda ara öğün olarak çok rahat tüketebilirler.

Güçlü bir bağışıklık sisteminiz olmasını ve zinde kalmak istiyorsanız gün içerisinde yeterli miktarda kuruyemiş tüketmeyi unutmayınız...

Etiketler: Ziya Efendi Blog
Haziran 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.