Anadolu insanının uzun yıllardan beri hayatında yer edinen lokum, zaman içinde kültürümüzde de yerini almıştır. Kökleri Osmanlı kültürüne kadar uzanan lokum, uzun yıllardır tatlı ihtiyacımızı karşılayan bir yiyecek olarak mutfaklarımızda bulunmaktadır. Lokum tadıyla herkesi etkisi altına alan bir tatlı çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Lokumun birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler ise içinde bulunan maddelere göre çeşitli rahatsızlıklara iyi gelmektedir. Lokum, Osmanlı zamanında boğaz rahatsızlıklarını iyileştirmek için uzun süreler kullanılmıştır. Fakat lokumun bunun dışında birçok faklı alanda faydası bulunmaktadır. Lokumun faydalarına göz atacak olursak;
Bu yazımızda sizlere Ege bölgesinin en lezzetli ürünlerinden biri olan İzmir Bombası tarifini sunacağız.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.