Ziya Efendi Blog Yazıları

  • Eylül 06, 2022

    Osmanlı tatlı çeşitleri bakımından oldukça zengin bir kültüre sahiptir. Çünkü Orta Asya, İranlılar ve Abbasilerden ve hakimiyeti altındaki bir çok medeniyeti kendi mutfağında birleştirmiştir. Tatlı kültürüne hayran bırakan bir seviyeye taşımış, yemekleri özel günlere imzasını atmıştır. Özellikle Ramazan ayında dağıtılan baklava törenine özel bir isim dahi verilmiştir; “ Baklava Alayı”. Özellikle incecik açılan bu baklavalar, Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı Helvahane Ocağında yapılmıştır.

    Blog
  • Eylül 03, 2022 Ziya Efendi Tarifler

    Lokum Türk mutfağında ilk olarak 18’nci yüzyılda ortaya çıkmıştır. Geleneksel Türk lezzetleri arasında önemli bir yeri olan lokum, 19’ncu yüzyılda Avrupa ülkelerine yayılmıştır.

    Lokumun dünyaya yayılmasında birçok faktör rol oynamıştır. ‘Türk keyfi’ olarak dünyaya yayılmış olan bu tatlının yapımında birçok farklı malzeme kullanılabilir. Lokumu, farklı tarzlarda ve lezzetlerde bulmak mümkündür. Fakat bunlar arasında sultan lokumunun ayrı bir yeri vardır. Sultan lokumu, Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar erişmeye başaran önemli tatlılardan biri olarak karşımıza çıkar.

    Blog
  • Ağustos 30, 2022 Ziya Efendi Tarifler

    Lokum, Türk geleneksel mutfağının en lezzetli tatlılarından biridir. Misafir ağırlarken sıklıkla ortaya çıkan lokum, Türk kahvesinin yanında da sıklıkla servis edilmektedir.

    Lokum dünyası oldukça geniştir. Birçok farklı malzemeden lokum yapılabilmektedir. Güllü lokumun yeri ise birçok insan için ayrıdır. Bu harika lezzet, tatlı ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilecek bir yiyecektir.

    Blog
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.