Türk kahvaltılarının vazgeçilmez kahvaltılıklarından biri de reçeldir. Hemen hemen herkesin kahvaltı sofrasında en az 2 çeşit reçel bulunmaktadır. Reçeller sağlıklı birere kahvaltılıktır. Birçok şeyin reçeli yapılmaktadır. Vişne reçeli, çilek reçeli, dut reçeli, ayva reçeli ve armut reçeli gibi çoğu meyve reçel olarak sofralarımıza da gelmektedir. Belki de bunlardan en az bilinen ve yapılması da zahmetli olan bir reçel var. Bu reçel ceviz reçelidir.
Cevizlerin olgunlaşmaya başlamadan toplanıp yapılmasıyla oluyor. Yapım ayı genellikle mayıstır. Ceviz reçelinin 1 porsiyonu yaklaşık olarak 417 kaloridir. Gün içinde aşırı miktarda tüketmemeye özen gösterin. Bu ve buna benzer birçok tarifi ziyaefendi.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.