Antep fıstıklı kuş lokumu, Türk mutfağına özgü bir tatlıdır ve özellikle Gaziantep bölgesinde yaygın olarak tüketilir. İşte bu lezzetli tatlıyla ilgili ilginç bilgiler:
Cezerye ülkemizde dünyada pek çok farklı şekilde tüketilmektedir. Sizlerde cezeryenin ülkemizde ve dünyada tüketi şekillerine bu içeriği okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Cezeryenin tarihi ve kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, Türk mutfağına özgü bir tatlı olduğu düşünülmektedir. Cezeryenin, Osmanlı İmparatorluğu döneminde saray mutfağında yapıldığı ve yaygınlaştığı düşünülmektedir. Tatlı, Türkçede havuç anlamına gelen "cezer" kelimesinden türetilmiştir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.